Welkom

Welkom

Welkom op de website van openbare basisschool (obs) De Marke. Met behulp van deze website trachten wij onze bezoekers een indruk te geven van onze school. Daarnaast proberen we via deze website onze ouders en leerlingen van informatie te voorzien.

Team obs De Marke

Voor informatie kunt u de school bereiken via onderstaande contactgegevens:
Obs De Marke
Molenweg 1
9301 JD Roden
050-5017434


info@demarke-roden.nl
Directeur: José Wolters

Rollators naast de circustent

Kinderboekenweek

"Hoera! We hebben er een lezer bij!"

“Griezelen…. gruwelijk eng”

​​Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar "Vriendschap, kom er bij". Afgelopen woensdag hebben we de Kinderboekenweek feestelijk geopend. Op het grote plein liepen verklede juffen en meesters, die in tweetallen bij elkaar hoorden. De kleutergroepen mochten de goede combinaties bij elkaar zetten. Zo was er een cow(boy)vrouw en een paard, Spiderman en Ironman, de kerstvrouwen hoorden samen, twee vissers en twee vreemde vogels. De kleuters wisten de juiste vrienden bij elkaar te brengen! De kinderen uit de groepen 2/3 t/m 8, gingen vervolgens met een maatje op zoek naar allerlei afbeeldingen van duo's, die op het plein waren opgehangen. Donderdag werden de winnaars via een vlog in de klas bekend gemaakt!
​​
​​Afgelopen dinsdag, 2 oktober, was op onze school de officiële aftrap van het project "Hoera! Wij hebben er weer lezers bij!" Hierbij werd ‘De verhalenmachine’ ingezet waarbij de kinderen uit groep 3 en 4 zelf een verhaal gingen maken met tekeningen. Wethouder Alex Wekema heeft de opening verricht in groep 4.
In "Hoera! Wij hebben er weer lezers bij!", draait alles om het feit dat het een fantastische gebeurtenis is voor kinderen en hun ouders wanneer kinderen hebben leren lezen. Lezen vergroot de woordenschat, is belangrijk bij alle vakken die verder in de ontwikkeling van kinderen een rol gaan spelen, maar lezen is ook gewoon leuk!
Lees verder...

​​

 Introductiefilmpje

 Agenda

17 oktober
17 oktober
19 oktober
​22 t/m 26 oktober

Handbal jongens
Zakelijke ouderavond
Groep 1 t/m 4 vrij
Herfstvakantie
schoolkalender