Groep 3
Welkom in groep groep 3 van Dédé van Olst en Detty Kemker

Aanwezig:
Maandag t/m woensdag juf Dédé 
​Donderdag en vrijdag juf Detty
  
Groep 3, voor vele kinderen een hele verandering ten opzichte van groep 2. Vanaf nu heb je een eigen tafeltje, je eigen etui( met potloden, gum en lijmstift), nieuwe kinderen uit de andere groepen 2, spelen op het grote speelplein en geen juf meer maar een meester.
Samen gaan we er een leuk, gezellig en vrolijk jaar van maken, waarin we veel nieuwe dingen gaan leren.
In groep 3 wordt nu officieel een begin gemaakt met o.a. het lezen, schrijven en rekenen Wij gaan dagelijks werken met de leesmethode de leesmethode Veilig leren lezen, Kim-versie. Het is een methode die veel mogelijkheden biedt om kinderen op hun eigen niveau te laten werken, waarbij er ook gebruik gemaakt wordt van een aantal digitale mogelijkheden. Zo wordt het digibord dagelijks gebruikt om kinderen op aantrekkelijke wijze te leren lezen. Na de instructie op het digibord gaan de kinderen aan het werk met hun werkboekje, de magnetische letterdoos, Veilig gespeld en Veilig en vlot. Verder werken de kinderen zowel op school als thuis met de Leerlingsoftware Veilig leren lezen. Voor meer informatie:
https://www.zwijsen.nl/lesmethoden/veilig-leren-lezen
Naast de leesmethode Veilig leren lezen, werken we ook met Klank- en vormspel van Ewald Verveat.
Het leren schrijven van de letters loopt parallel aan de aangeleerde letters. In groep 3 gebruiken we daarvoor de methode Pennenstreken editie 2. Voor meer informatie:
https://www.zwijsen.nl/lesmethoden/pennenstreken
Vanaf nu starten we ook met het leren rekenen uit de methode Wereld in Getallen.
Iedere dag krijgen kinderen een korte instructie op 1 lesdoel. Dit zorgt voor duidelijkheid en focus. En het helpt om de lesstof te begrijpen en te verwerken. Bij de instructie wordt het digibord dagelijks gebuikt om de kinderen op aantrekkelijke wijze te leren rekenen. Naast het werken in een werkboek, werken de kinderen wekelijks met de leerlingsoftware van Wereld in Getallen.
Voor meer informatie:
https://www.malmberg.nl/basisonderwijs/methodes/rekenen/de-wereld-in-getallen.htm
Naast de drie hoofdpijlers (lezen, rekenen en schrijven) in groep 3, krijgen de kinderen ook les in: verkeer, natuur & techniek, muziekles, gymnastiek in Sportcentrum de Hullen en creatief.